Frågor & Svar

Välkommen! Här finns svaren på de vanligaste frågorna: 

Kundtjänsten

Vi svarar snabbt och mer än gärna på dina frågor. Du får ett svar inom några timmar, dock senast inom 24 timmar på vardagar. Ring Kundtjänst 070 8450614 mellan kl. 09.30-11.30 13.30-16.00 vardagar eller maila till kundtjanst@bjudovinn.se

Vi svarar snabbt och mer än gärna på dina frågor. Du får ett svar inom några timmar, senast inom 24 timmar på vardagar. 

Betalningsfrågor? Ring till Klarnas kundtjänst 08-120 120 10 eller fråga via formulär på https://klarna.com/sv 

Klarna hanterar samtliga betalningar. Efter auktionsstopp får vinnarna en betalningslänk som leder till Klarna. Betala inom 10 dagar. Om inte kan ditt bud diskvalificeras och vi har rätten att utse det näst högsta budet till vinnare. Den personen kan välja att köpa produkten för sitt högsta bud eller tacka nej.

Är det någon åldersgräns för att vara med i auktionen?

För att få delta i auktionen måste du ha fyllt 18 år och samtliga bud är bindande.

Reservationspris?

Leverantören har i vissa auktioner begärt reservationspris, alltid angivet i dessa auktioner. Det är det lägsta pris som ett säljande företag accepterar i auktioner där auktionsobjektet har ett högt konsumentpris och låga marginaler. Om en auktion skulle avslutas med bud som är under reservationspriset fattar det säljande företaget beslut om de vill sälja till buden. Reservationspriset gäller i även i auktioner med  2-3 budgivare. De som har haft högsta bud vid 1-3 vinnare får ett vinnarmail men vi förbehåller oss rätten att anullera bud genom mail om bud är under reservationspriset.

Vi som är ansvariga för auktionen har som mål att reservationspriset är satt så lågt att vinnaren får en hög rabatt i auktionen. 

Hur gör jag för att lägga bud i auktionerna?

För att kunna lägga bud måste du registrera dig med namn, e-mailadress och ditt mobilnummer. 

Är det gratis att bjuda i auktionen?

Ja, det är helt gratis att registrera sig och att lägga bud i auktionen men observera att buden är bindande. 

Ni säger att "alla är vinnare", vad menar ni med det?

Efter auktionsstopp får budgivare som inte vann ett erbjudande från de flesta leverantörer av de produkter som du bjöd på så även om du inte vinner budgivningen kan du se dig som en "vinnare". Om du får ett erbjudande efter auktionsstopp är tydligt angivet vid informationen för auktionsobjektet.

Kan jag bjuda hur mycket jag vill ?

Nej, du kan inte bjuda mer än auktionsobjektets angivna värde. Grundtanken med auktionstjänsten är att alla ska ha möjlighet att göra förmånliga köp, inte vinna till varje pris.

När startar och slutar auktionen?

Auktionerna kan ha olika start- och sluttid, anges där den enskilda auktionen presenteras. Kontrollera sluttiden i den auktion som du vill bjuda i. När auktionen är stängd kan du inte fortsätta budgivningen. I populära auktioner där många tävlar om att vinna de sista sekunderna så kan auktionsstopp förlängas.

Varför förlängs populära auktioner i treminutersperioder?

När många tävlar om att vinna strax före auktionsstopp så kan slumpen avgöra vem som vinner. Av buden som läggs samtidigt kan bud försenas på grund av budgivares uppkoppling; hög trafik etc. För att auktionsresultatet ska bli helt rättvist har vi som de flesta andra populära auktionsarrangörer en treminutersregel. Kommer det in bud under de tre sista minuterna före auktionsstopp förlängs auktionen med tre minuter samtidigt som den som blev överbjuden får ett mail. "Du är överbjuden". Får vi in nya bud under förlängningen förlängs auktionen med ytterligare tre minuter fram till dess att inga nya bud kommer in och den som bjudit högst utses till vinnare.

Får jag besked om jag blir överbjuden?

När du bjuder över det angivna högsta budet leder du budgivningen. Om du blir överbjuden får du ett mail. Därefter är valet ditt; bjuda över eller avstå. Det är viktigt att du som deltar i auktionen bevakar ditt/dina bud så att du inte missar att höja ditt bud om du så önskar.

En eller flera exemplar?

I vissa auktioner erbjuder vi flera enheter, 2 ex eller flera. Det anges alltid i textsidan som beskriver produkten. Exempel: "Två budgivare får köpa för sitt högsta bud vid auktionsstopp". Det innebär att budgivaren med högsta bud och budgivaren med näst högst bud får köpa för sitt högsta bud. Direkt efter auktionsstopp mailas ett besked med en betalningslänk till dessa två. 

Hur många bud kan jag lägga?

Du kan lägga obegränsat antal bud (dock ej över det angivna värdet på produkten i aktuell auktion) men du inte bjuda över ditt eget bud om du har det högsta budet.

Kan jag ångra ett bud?

Nej, varje auktionsbud är bindande. 

Är det angivna butikspriset korrekt? 

Det angivna värdet anges alltid av leverantören. Vi tar inte ansvar för tillfälliga priser hos andra aktörer.

Hur vet jag om jag vunnit budgivningen?

Efter avslutad auktion får vinnaren ett mail med betalningsinstruktioner. Vinnarmailet går ut inom 2 timmar efter auktionsstopp. När betalningen är genomförd beställs leverans av auktionsvinsten från leverantören till den adress som du har lämnat när du registrerade dig. Om samma bud (tex vid dold auktion) läggs som högsta bud, vinner den som enligt våra loggfiler lagt det aktuella budet först.

Kan mitt bud diskvalificeras?

Vi äger rätt att diskvalificera bud, tex om någon av reglerna nedan inte följs: Har vi ej erhållit betalning för ditt vinnarbud inom 10 dagar diskvalificeras budet och budgivaren kan krävas på ersättning för kostnader som belastat oss; dock ej mer än vinnarbudet. Vi utser det näst högsta budet till vinnare. Den personen kan välja att köpa produkten för sitt högsta bud eller tacka nej. Om budläggning på något sätt manipuleras via dataservrar eller annan typ av massutskick kommer dessa att anses som ogiltiga. Vi har rätt att diskvalificera dessa bud.

Tillkommer fraktkostnad och moms?

Vinnaren av en auktion betalar inte för frakt av auktionsvinsten (om ej annat tydligt anges vid beskrivning av auktionsobjektet). Momsen är alltid inkluderad.
Om auktionsvinsten ska levereras till adress utanför Sverige faktureras vinnare/köpare för mellanskillnaden mellan inrikes och utrikes fraktkostnad.

Köp Nu

I utvalda auktioner kan du välja mellan att bjuda eller omedelbart köpa objektet med en viss rabatt. Dessa objekt har knappen BJUD/KÖP på sid 1.

När levereras vinster?

Auktionsvinsten levereras inom 3-7 arbetsdagar från det datum då auktionens vinnare betalat in det vinnande budet genom betalningslösningen Klarna.
VIKTIG INFORMATION! Auktionen har inget eget lager utan förmedlar produkter mellan konsument och leverantör. Angiven leveranstid är i samförstånd med leverantör men inget som auktionen kan ta eget ansvar för. Auktionen är inte ansvarig för försenad- eller utebliven leverens orsakad av omständighet utanför vår rimliga kontroll och är i så fall berättigad till tilläggstid för uppfyllelse av sina åtaganden. Exempel på omständighet är leverantörs-, transport- eller produktionsstörningar, strejk, terroristdåd, krig, valutakursförändringar, myndighetsåtgärd, lagstiftning eller naturkatastrof. Vi följer Konsumentverkets regler för Nätauktioner och Distanshandel www.konsumentverket.se

Garantivillkor?

Samtliga produkter som erbjuds i auktionen är fabriksnya produkter med garanti. Ansvarig för garantiåtaganden, reklamationer är den i auktionen namngivna leverantören av respektive produkt. Vi hjälper dig gärna med kontaktuppgifter till leverantören. Ring eller maila till vår Kundtjänst.

Distans- och hemförsäljningslagen

Om du vinner/köper en vara i nätauktionen gäller samma regler som vid annan e-handel, det vill säga distans- och hemförsäljningslagen. Det innebär bland annat att du normalt har 14 dagars ångerrätt, gäller ej resor och biljetter till evenemang. Din retur ska postas till oss samma dag som du ångrar ditt köp. Observera att produkten måste vara oanvänd och i oskadat skick, även originalförpackningen som din retur ska förpackas i måste vara i oskadat skick. Återbetalning genomförs när din retur har kommit till oss och är kontrollerad. Om du ångrar dig när du handlat via internet eller postorder får du själv betala returfrakten. Returadress: Ring oss för adressuppgifter, 0709993359, 0708450614.

Kontakter för hjälp och ansvariga för auktionen?

Vi svarar snabbt och mer än gärna på dina frågor, helst via mail. Du får ett svar inom några timmar, dock senast inom 24 timmar på vardagar. Du kan även ringa vår Kundtjänst mellan kl. 09.30-11.30 13.30- 16.00 070-8450614. Om du inte får svar eller om det är upptaget: SKICKA INTE ett SMS och LÄMNA INTE röstmeddelande; maila till kenneth.engstrom@bjudovinn.se för snabbast möjliga hantering. För mail till din kontakt skriv förnamn.efternamn@bjudovinn.se

Kundtjänst:
070 8450614

Vill du att ditt företags produkter skall exponeras i auktionstjänsten?

Maila till:
Kenneth Engström
kenneth.engstrom@bjudovinn.se
eller ring 0708 450614

Bjud&Vinn i Norden AB
Bank: SEB Östermalmstorg, Stockholm

Copyright: Samtliga texter som visas på denna och andra sidor i auktionen är upphovsrättsligt skyddade som unika beskrivande texter av auktionstjänsten. Likaså är allt bildmaterial och logotyper skyddade av auktionsstjänstens företagskunder och får inte användas i andra publika och kommersiella sammanhang utan skriftlig godkännande av respektive företag. Dessa får således inte kopieras från denna sida och användas i andra publika sammanhang än i denna sida. Överträdelse beivras med krav på skadestånd.

Användarvillkor. Vilka allmänna villkor och auktionsregler är det som gäller?

Genom att delta i auktionen accepterar du detta avtal med gällande auktionsregler. Du godkänner att vi mailar erbjudanden från leverantörer till dig efter avslutat auktion och att vi informerar dig om nya auktioner och erbjudanden genom ett Nyhetsbrev per epost. Vi vidaresäljer/lämnar inte dina uppgifter till andra företag. Det är enbart vi som arrangör, och vår mediepartner som mailar Nyhetsbrev till dig. 

Vi äger rätt att diskvalificera bud, t ex om någon av reglerna nedan inte följs: Har vi ej erhållit betalning för vinnarbud inom 10 dagar kan budet diskvalificeras och vi har rätten att utse det näst högsta budet till vinnare. Den personen kan välja att köpa produkten för sitt högsta bud eller tacka nej.

Om budläggning på något sätt manipuleras via dataservrar kommer dessa att anses som ogiltiga. Vi har rätt att diskvalificera dessa bud.

För att få delta i auktionen måste du ha fyllt 18 år och samtliga bud är bindande.

Dessa auktioner är avsedda för konsumenter och de produkter som medlemmarna vinner är avsedda för eget bruk eller som present; inte för vidareförsäljning. Medlem kan stängas av om det är uppenbart att medlemmen systematiskt ägnar sig åt vidareförsäljning av auktionsvinster om denna över tid köper mer än 5 exemplar av samma auktionsobjekt. Det strider mot syftet med auktionen; att ge enskilda konsumenter möjlighet att i spännande auktioner köpa attraktiva produkter till förmånliga priser.

Om inte annat anges för visst auktionsförfarande, agerar auktionen endast som förmedlare av vara, produkt eller tjänst. Vid t ex reklamation ansvarar den part som sålt varan, produkten eller tjänsten, dvs den Mobil Auktioner har angett som leverantör av varan, produkten eller tjänsten. Vi hjälper er givetvis med kontakt och en eventuell reklamation om så önskas. Om du vinner/köper en vara i nätauktionen gäller samma regler som vid annan e-handel, det vill säga distans- och hemförsäljningslagen. Det innebär bland annat att du normalt har 14 dagars ångerrätt, gäller ej resor och biljetter till evenemang. Om du ångrar dig när du handlat via internet eller postorder får du själv betala returfrakten. Observera att originalförpackningen som din retur ska förpackas i måste vara i oskadat skick.

Vi hanterar inte RUT- eller ROT-avdrag. 

Vi som ansvarar för och arbetar med auktionen får inte delta i budgivningen eller på annat sätt påverka budgivningsprocessen. 

 

 • Framtidsmobilen

  En snabb flaggskeppsmodell med riktigt bra kamera, det är kärnan i våra intryck av Huaweis nya flaggskepp.

  17 nov 2017 - 10:37
 • Billigare Mate 10 Pro

  Den 5 december har Huawei ett lanseringsevent i London där man väntas visa upp en Honor-variant av Mate 10 Pro. Men eventuellt kan den dyka upp ännu tidigare än så.

  17 nov 2017 - 15:48
 • Emirates i framkant

  Att surfa ombord på flygplanet kan förvisso vara trevligt, men inte sällan också direkt plågsamt när det gäller hastigheten. Men förändringens jetströmmar tar oss nu snabbt mot en framtid då vi kan förvänta oss hastigheter på uppåt 50 Mbps även ovan molnen.

  17 nov 2017 - 13:32

.

Senaste kommentarerna

Senaste apparna

Senaste testet

Senaste apptestet

Sidor

Tipsa Mobil

Vi vill ha en kontinuerlig dialog med dig som besöker mobil.se.

Skicka gärna ett mail om du har ett hett tips eller nåt spännande att berätta.

Om Mobil

Mobil är Sveriges ledande tidning och sajt inom området mobil kommunikation. 

Tidningen och sajten riktar sig till dig som skall köpa nya mobila prylar eller tjänster och dig som vill hålla koll på vad som händer i den mobila världen eller som jobbar inom mobilbranschen.

Mer om Mobil här.

Vi är Mobil

Kontakta Mobils redaktion.

Du hittar vår kontaktinformation här.

Mobils nyhetsbrev

Vårt dagliga nyhetsbrev håller dig uppdaterad om vad som händer i mobilbranschen.

Registrera dig här!